04-09-2023

ВІДКРИТИЙ ДОСТУП

 

ВІДКРИТО ДОСТУП ДО РЕКОМЕНДАЦІЙ ЗІ СТВОРЕННЯ ТА НАПОВНЕННЯ ІНФОРМАЦІЄЮ ПРОФІЛІВ ДОСЛІДНИКІВ НА ПЛАТФОРМІ ORCID

Міністерство освіти і науки України інформує про розміщення у відкритому доступі на офіційному вебсайті Державної науково-технічної бібліотеки України українською мовою «Рекомендацій зі створення та наповнення інформацією профілів дослідників на платформі ORCID».

Рекомендації підготовлено на основі перекладу англомовного варіанту науковими фахівцями Державної науково-технічної бібліотеки України та схвалено Комісією з питань доступу до електронних баз даних наукової інформації.

Ознайомитися з Рекомендаціями можна, перейшовши за посиланням.

 



04-09-2023

КОРИСНІ ВІДЕО

 

ЯК НАУКОВЦЮ ВИКОРИСТОВУВАТИ СОЦМЕРЕЖІ?

Уявити сучасний світ без соцмереж доволі важко. Вони вже давно стали частиною повсякденного життя кожної людини. Великі компанії ведуть свої блоги, розповідаючи актуальні новини, університети залучають нових студентів, президенти різних країн діляться важливою інформацією, а як щодо науковців?

Звісно, сучасна наукова спільнота не могла залишити поза увагою такий потужний інструмент комунікації, як соціальні мережі. Цей тренд набуває все більшої популярності завдяки їхній широкій аудиторії та можливостям. Зокрема, використання соціальних мереж дозволяє науковцям з різних країн швидко обмінюватися ідеями, результатами досліджень та новими відкриттями.

 

З цього відео Ви дізнаєтесь:

  • яким науковим цілям сприятиме активне ведення соціальних мереж;

  • які соцмережі найбільш популярні в науковій спільноті;

  • спосіб створення лояльної аудиторії в соцмережах;

  • секрети ведення особистих сторінок.



02-09-2023

З ДНЕМ ЗНАНЬ

 

ШАНОВНІ ОСВІТЯНИ ТА СТУДЕНТИ!

Бібліотека Національного транспортного університету щиро вітає Вас із Днем знань та початком нового навчального року!

Студентам бажаємо осягати нове і завойовувати непізнане. Нехай навчальний процес приносить радість і задоволення, корисність і якість. Бажаємо Вам великих перспектив і легкого пізнання. Розвивайтеся, практикуйте, експериментуйте! Знання — ваша сила! А всьому професорсько-викладацькому складу - реалізації творчих задумів, доброго здоров'я, щастя і благополуччя.

 



29-08-2023

ВСЕСВІТНІ ДНІ І МІЖНАРОДНІ СВЯТА

 

 

СЬОГОДНІ ВІДЗНАЧАЄТЬСЯ ДЕНЬ НАРОДЖЕННЯ МОТОЦИКЛА

Цікаве свято відзначають 29 серпня всі шанувальники байків – День народження мотоциклу.

Докладніше на нашій сторінці у Фейсбуці.

 

 



23-08-2023

23 СЕРПНЯ - ДЕНЬ ДЕРЖАВНОГО ПРАПОРА УКРАЇНИ

 

 
ІСТОРІЯ ЕВОЛЮЦІЇ ДЕРЖАВНОГО ПРАПОРА УКРАЇНИ
Невід`ємним атрибутом будь-якої країни є державний прапор. Національним символом неподільної, унітарної та суверенної України визнано блакитно-жовте полотнище. Однак, наш прапор не завжди мав такий вигляд. Його еволюція відображає багатовікові процеси розвитку України як держави, а українців – нації, що відбулася. 
Докладніше на нашій сторінці у Фейсбуці.
 


21-08-2023

ДЕРЖАВНІ СИМВОЛИ УКРАЇНИ

 

ШАНОВНІ КОРИСТУВАЧІ!

До Дня Незалежності України інформаційно-бібліографічний відділ підготував  інформ-релізи про Державні символи України: Державний Прапор України, Державний Герб України і Державний  Гімн України.

 

Переглянувши наші матеріали, про символи відваги і незламності українського народу, ви знайдете в них багато цікавих фактів :

-  про перипетії створення Державного Гімну України,

-  про тризуб, який має тисячолітню історію,

-  про Прапор України у якому втілені віковічні прагнення до миру, праці, краси і багатство рідної землі.

 



18-08-2023

ДО 100 - РІЧЧЯ ВІД ДНЯ НАРОДЖЕННЯ

 

 

 

УКРАЇНЕЦЬ, ЯКИЙ ВИПЕРЕДИВ ЧАС

24 серпня - 100 років від дня народження Глушкова Віктора Михайловича. 

Він є основоположником інформаційних технологій в Україні,  генієм,  що набагато випередив свій час. Він увійшов у вітчизняну історію ІТ як розробник теорії цифрових автоматів, творець багатопроцесорних макроконвеєрних супер ЕОМ і організатор Інституту кібернетики АН України. Багатогранний талант Віктора Михайловича дозволив йому отримати блискучі наукові результати світового значення в математиці, кібернетиці, обчислювальній техніці і програмуванні, створити в цих областях науки власні школи. Докладніше ...

 

 



16-08-2023

МЕЦЕНАТИ УКРАЇНИ

 

 

 

 

15 серпня 1819 року в с. Сокиринцях Прилуцького повіту народився Григорій Ґалаґан - відомий український меценат та підприємець, останній по чоловічій лінії зі старовинного козацько-старшинського роду, Його внесок у благочинність, в українську освіту та культуру надзвичайно великий.

Докладніше у матеріалі «Григорій Ґалаґан. Колегія, запакована в скорботу», на нашій сторінці у Фейсбуці.

 

 

 

 



15-08-2023

НОВІ НАДХОДЖЕННЯ

 

 

ШАНОВНІ КОРИСТУВАЧІ!

Запрошуємо вас до перегляду нових надходжень літератури, що надійшли до бібліотеки у лютому-серпні місяці (меню сайту : «Бібліотечний гід / Нові надходження / Нові книги у бібліотеці»).

 

 



10-08-2023

РЕФОРМА ОСВІТИ

 

ВІЗІЯ МАЙБУТНЬОГО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

Україна стоїть на порозі трансформацій. Сьогодні освітній процес у нашій державі відбувається під звуки сирен, часто – під звуки обстрілів. Дехто взагалі втратив можливість навчатися.

Війна, вимушена міграція, з одного боку, і глобалізація та євроінтеграція, з іншого, – усе це вимагає змін у підходах до освіти і науки.  Усупереч перешкодам освіта має стати ключем до відновлення відчуття надії і можливостей для майбутнього, допомагаючи людям знайти своє місце в нових реаліях. 

Міністерство освіти і науки пропонує до обговорення візію освіти та науки України, яка відображатиме цілі і принципи, прагнення і надії.

Очікується, що ця візія допоможе створити освітню систему, яка відповідатиме потребам та запитам народу України, враховуватиме виклики і використовуватиме наші можливості. Докладніше

 




Сторінка: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20