13-07-2024

ВИПУСКНИКАМ

 

УМОВИ ПІДПИСАННЯ ОБХІДНОГО ЛИСТА У БІБЛІОТЕЦІ 

Обхідний лист підписується на відповідних пунктах книговидачі:

Абонемент навчальної літератури (НБК, вул. М. Бойчука, 42, поверх 9, кім. 907);

Довідковий читальний зал (головний корпус університету, вул. Омеляновича-Павленка, 1, поверх 3, кім. 345).

З собою потрібно мати заповнений обхідний лист та документ, що посвідчує особу (студентський квиток, залікова книжка, паспорт). Жінкам обов'язково при собі мати паспорт.

 

Перше, у чому варто переконатися – у відсутності заборгованості.

При підписанні обхідного листа важливо розрахуватися з бібліотекою, тобто повернути усі книги.

Докладніше

 

ЩО РОБИТИ, КОЛИ ВТРАТИЛИ КНИГУ?

 

Пропонуємо декілька варіантів виходу з такої ситуації.

 

Зробити заміну втраченої книги на таку ж саму.

Якщо замінити такою ж книгою не вдається - можна замінити її новою, відповідною до освітніх дисциплін університету. Але як визначити, які саме книги є відповідними до освітньої дисципліни?

 

Проконсультуватися з нашими співробітниками:

  • безпосередньо на пункті книговидачі (НБК: кім. 907, абонемент навчальної літератури;  у головному корпусі університету: кім. 345, довідковий читальний зал);
  • скористатись «Віртуальною довідкою»;
  • отримати відповідь бібліотекаря за телефоном: +38(044) 285-77-90;
  • надіслати своє запитання e-поштою: library.ntu@ukr.net.

Нагадуємо, що у Довідковому читальному залі обхідні листи підписуються тільки за умови повного розрахунку з бібліотекою.

 



10-07-2024

ЕЛЕКТРОННА БІБЛІОТЕКА ПЕРЕЇХАЛА

 

ШАНОВНІ ВІДВІДУВАЧІ САЙТУ!

"Електронна бібліотека"  та "Кейс бібліотекаря" переїхали на окрему платформу.

Будемо раді зустрічі з вами за адресою:  https://www.e-library.ntu.edu.ua

Просимо вас оновити свої закладки.

 

P.S. Кнопка "Електронна бібліотека" тепер розташована не в меню офіційного сайту бібліотеки, а на верхній панелі, біля "НТУ в обличчях".

 



25-06-2024

ДО УВАГИ ВИКЛАДАЧІВ НТУ

 

ШАНОВНІ ВИКЛАДАЧІ ТА СПІВРОБІТНИКИ УНІВЕРСИТЕТУ!

Доводжу до вашого відома, що до 27 червня (включно) у вас є можливість здати свої електронні видання до бібліотеки.

З 1 липня співробітники відділу ІТ та КЗ Бібліотеки йдуть у відпустку. Повнотекстові видання для електронної бібліотеки НТУ прийматися не будуть.

З 5 серпня відділ відновить свою роботу.

Дякуємо за розуміння!

 

Зав. відділом ІТ та КЗ Бібліотеки

Рассказова В. А.

 

 



18-06-2024

БІБЛІОТЕКА ВДЯЧНА

 

 

ШАНОВНІ ЧИТАЧІ!

У зв'язку з відпускним періодом робота з наповнення бібліотечного блогу призупиняється до осені.

Дякуємо всім, хто відгукнувся на заклик Бібліотеки допомогти зі створенням галереї «НТУ в обличчях».

Особливо хочеться відзначити Кунду Неонілу Тарасівну, Корпача Анатолія Олександровича, Подпіснова Владислава Сергійовича, Литвишко Лілію Олександрівну, Дяченко Тетяну Олексіївну та Варлакову Антоніну Володимирівну.

Висловлюємо подяку і кафедрі туризму, в особі Ципко Вікторії Віталіївни, яка зробила свій великий внесок для створення галереї.

Дякуємо за нашу багаторічну співпрацю, допомогу, підказки та натхнення, за дружбу і підтримку. За ці роки у нас склалися міцні партнерські відносини, засновані на взаємному розумінні, довірі і повазі. Ми сподіваємося на їх подальше зміцнення і розвиток! Всіх благ Вам!

 



18-06-2024

ЕЛЕКТРОННА БІБЛІОТЕКА ПОВНОТЕКСТОВИХ ВИДАНЬ

 

 

 

Електронна бібліотека НТУ поповнилася новими виданнями. З новими надходженнями за травень-червень місяці можна ознайомитись переглянувши меню сайту : "Навігатор ресурсами бібліотеки / Нові надходження / Надходження до Електронної бібліотеки".

 

 

 



18-06-2024

НОВІ НАДХОДЖЕННЯ

 

 

ШАНОВНІ КОРИСТУВАЧІ!

Запрошуємо вас до перегляду нових надходжень літератури, що надійшли до бібліотеки у січні-червні місяці 2024 року (меню сайту : «Навігатор ресурсами бібліотеки / Нові надходження / Нові книги у бібліотеці»).

 

 



11-06-2024

ВИДАННЯ БІБЛІОТЕКИ

 

 

13 червня - День народження київського трамваю

Ви коли-небудь замислювалися, що робить місто затишним та приємним? Мабуть, парки, водойми, зелень, гарна архітектура – відповісте ви. Якщо ми згадаємо стереотипні уявлення про затишне та гарне європейське місто, в нас почнуть виринати картинки з європейських фільмів, де часто в кадрах проскакує трамвай. Трамвай додає місту шарму та своєрідної елегантності.

Якщо ж трамваї такі особливі, то чому ми так мало знаємо про них у нашій країні?

Ви цікавитесь історією свого міста?  Тоді дайджест «Історія київського трамваю» саме для вас.

 



10-06-2024

НОВИЙ РОЗДІЛ

 

ДО УВАГИ КОРИСТУВАЧІВ!

Навички використання е-ресурсів бібліотеки формуються в процесі користування ними. Саме тому постає необхідність удосконалення цього досвіду. 

На сайті бібліотеки створено новий розділ «Пошук у е-каталозі».

Вивчивши запитання, що час від часу надходять до бібліотеки, відділ ІТ та КЗ створив покрокову інструкцію (з картинками) для роботи з електронним каталогом бібліотеки НТУ.  В ній викладено послідовність дій при роботі, а саме пошук (за атрибутами, в класифікаторах) та завантаження документів.

Сподіваємось, що матеріал, розміщений у цьому розділі, вдосконалить ваші знання, вміння та навички.

Інструкція має практичну спрямованість, адресовану студентам, аспірантам, професорсько-викладацькому складу та співробітникам НТУ.

 



10-06-2024

ЗАКОНОДАВЧА БАЗА

 

ЗА ПЛАГІАТ ТА НАПИСАННЯ РОБІТ ЗА ДОПОМОГИ CHATGPT БУДУТЬ НОВІ САНКЦІЇ : Верховна Рада підтримала законопроект про академічну доброчесність

6 червня Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт 10392 про академічну доброчесність, зареєстрований 8 січня у парламенті великою групою депутатів на чолі зі спікером Русланом Стефанчуком. Він передбачає відповідальність за написання наукових робіт за допомогою штучного інтелекту і плагіат у науковій діяльності.
Зокрема тим особами, які мали плагіат в своїх роботах, можуть запропонувати добровільно відмовитися від присудженого наукового ступеня чи вченого звання. Докладніше ...
 


03-06-2024

«НАЦІОНАЛЬНИЙ ТРАНСПОРТНИЙ УНІВЕРСИТЕТ В ОБЛИЧЧЯХ»

 

 

До відзначення 80-річчя із часу створення Національного транспортного університету Бібліотека започаткувала проект «НТУ в обличчях», який ми представили на нашому сайті.

Завдяки цій ініціативі ми привертаємо вашу увагу до досягнень нашого університету та його викладачів,  які її  творять, показуємо ідеї та цінності , якими ми керуємося. 

Це надзвичайні  історії людей, що передають студентській молоді власні знання, енергію, розум, уміння, які люблять університет і пишаються ним та спонукають до нових наукових досягнень молодих вчених. Докладніше ...

 




Сторінка: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20